Visualització de contingut web

Imprescindibles

Imprescindibles

« Ves enrere

La Generalitat constitueix la mesa d'experts en dades i en investigació en intel·ligència artificial

La Generalitat constitueix la mesa d'experts en dades i en investigació en intel·ligència artificial

La Generalitat constitueix la mesa d'experts en dades i en investigació en intel·ligència artificial

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Innovació, Carolina Pascual, ha presidit aquest divendres la constitució de la mesa d'experts en dades en intel·ligència artificial, en la qual han participat investigadors de les universitats valencianes.

A la reunió, que ha tingut lloc a Alacant, han assistit també el secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital; la directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer; la directora general de Ciència i Investigació, Carmen Bevià, i el director general per a l'Avanç de la Societat Digital, Pedro Pernías.

Durant la reunió, la consellera ha agraït la col·laboració i les aportacions dels investigadors a l'Estratègia valenciana d'intel·ligència artificial que està impulsant el Consell, i que té com a objectiu el canvi de model econòmic cap a una economia de la innovació i el coneixement a través de la IA.

La mesa de persones expertes, segons ha indicat la consellera, comptarà amb dos grups de treball, un que es referirà a aquells investigadors que es dediquen a l'estudi de dades i un altre format per científics investigadors en IA.

Carolina Pascual ha indicat que, des que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va presentar l'estratègia, ja s'han assolit èxits com la concessió del node Ellis de IA a la ciutat d'Alacant, que dirigirà l'experta Nuria Oliver, i que constitueix una "gran oportunitat" per a la Comunitat Valenciana.


El secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital ha destacat que "la millor manera que l'estratègia cristal·litze en tota la societat és implicar tots els agents, per aquest motiu té importància que les persones dedicades a la investigació de les nostres universitats exercisquen un paper rellevant".

En aquest mateix sentit, Ana Berenguer ha indicat que el document de l'estratègia recull la visió del Consell de la IA per a la Comunitat Valenciana, que genere "creixement econòmic i ocupació de qualitat, repercutisca en benefici de la societat i que no deixe ningú arrere".

La Generalitat, segons ha destacat, "està iniciant ja moltes de les accions que recull el document, en àrees com ara fer caure barreres per a l'emprenedoria o fomentar l'educació digital". Per a fer-ho, Ana Berenguer ha indicat que, a més "d'ampliar el ventall d'opcions, també hi ha voluntat de comptar amb els millors experts per a actuar en qüestions tan fonamentals com la gestió de les dades".

Aquesta és la primera reunió de la ronda de contactes que s'ha obert amb agents, empresaris, experts, institucions i societat en general amb la finalitat de recollir les seues contribucions en aquest àmbit.

A més, la Generalitat ha habilitat una adreça de correu electrònic (ia@gva.es) a la qual es poden enviar les contribucions i les consultes.