Visualització de contingut web

Imprescindibles

Imprescindibles

« Ves enrere

Ximo Puig reafirma el seu suport a la conversió de la base de l'ONU a Quart com a centre de referència mundial en ciberseguretat i intel·ligència artificial

Ximo Puig reafirma el seu suport a la conversió de la base de l'ONU a Quart com a centre de referència mundial en ciberseguretat i intel·ligència artificial

Ximo Puig reafirma el seu suport a la conversió de la base de l'ONU a Quart com a centre de referència mundial en ciberseguretat i intel·ligència artificial

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat al secretari general adjunt de l'ONU per al Suport Operatiu, Atul Khare, el compromís del Consell amb el procés de transformació digital de la base de l'ONU a Quart de Poblet per a la seua conversió en centre de referència mundial en ciberseguretat, tractament de dades i intel·ligència artificial.

Així ho ha indicat en una reunió mantinguda al Palau de la Generalitat, en la qual ha estat acompanyat del secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, i a la qual també han assistit la directora de la base Bríndisi-València del Centre de les Nacions Unides de Servei Global (UNGSC), Giovanna Ceglie, i el director del Centre de les Nacions Unides de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions (UNICTF), Michel Bergeron.

Han estat a més presents el subdirector general per a Nacions Unides del Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Javier Gassó, així com la cap de gabinet del secretari general adjunt de l'ONU, Elizabeth Rolando.

La Generalitat secunda activament i des dels seus inicis aquest procés de transformació digital i reforma de l'ONU que prepara l'organització del futur. En aquest sentit, hi ha una sòlida cooperació amb la base de Quart-València, que actualment dirigeix Michel Bergeron.

Atul Khare és secretari general adjunt de Suport a les Activitats sobre el Terreny en el Departament de Suport Operatiu de l'ONU, amb competències clau per a l'orientació i el futur de la base valenciana de l'ONU i, en general, per al procés de modernització i reforma de les estructures de l'organització supranacional.

Al llarg dels últims anys, l'ONU, amb l'impuls del Govern d'Espanya i la implicació activa de la Generalitat Valenciana està ampliant la base valenciana, que progressivament es va convertint en referència com un 'hub' tecnològic i centre avançat en el procés de modernització en la provisió de serveis a l'estructura i les organitzacions de Nacions Unides.

En aquest sentit, ja al desembre de 2018 el Govern va aprovar una contribució de 6 milions d'euros per a la transformació estratègica de la base i la construcció d'un nou edifici davant de la previsió que serveis de tecnologies de la informació i la comunicació amb seu en altres països es vagen traslladant al Centre de Nacions Unides de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions (UNICTF-V), amb seu a Quart. També a l'octubre d'enguany el Consell de Ministres va donar llum verda a l'expropiació de 82.506 metres quadrats per a l'ampliació de la base.

En aquesta mateixa línia, cal recordar la visita, el mes de març passat d'aquest mateix any, del director del Centre Internacional de Computació de Nacions Unides (UNICC), Sameer Chauhan, qui va anunciar la progressiva incorporació de més d'un centenar de persones a la base de l'ONU de Quart de Poblet, dins de l'estratègia de convertir la base valenciana en el centre de referència mundial en noves tecnologies de Nacions Unides, especialment en ciberseguretat, tractament de dades i intel·ligència artificial.

Durant la visita, Chauhan va expressar la seua aposta per València perquè es convertisca en un centre d'excel·lència mundial per a tots els sistemes de Nacions Unides en matèria de tecnologies de la informació, ciberseguretat, programari, capacitació als organismes i agències de l'ONU i, en general, serveis informàtics.